onsdag, januar 07, 2009

Innefrosset i Adventfjorden

Her ligger "Noorderlicht" innefrosset ved kai i Longyearbyen, mens den skulle ha vært innefrosset i Tempelfjorden. De skulle ha vært på plass i Tempelfjorden før nyttår, men ble overrasket av is og kulde. Hallo! Vi er på Svalbard og på vinteren er det jo is og kulde her! Det er jo en av grunnene til at det går an å ha en båt innefrosset i en fjord. Ikke noe overraskende med det!

Nå har de bedt kystvakta om hjelp til å komme seg på plass. Det vil si at det må brytes råk både i Adventfjorden og i Tempelfjorden. Hva gjør det med isen i fjordene? Forskerne mener jo at åpent vann er med på å akselerere den globale oppvarmingen. Hvor bra er det da å åpne fjordene?
Jeg er i utgangspunktet stor tilhenger av konseptet med "Båten i isen", men det er jo et eller annet som går galt med det her prosjektet hvert år og så må de få hjelp av kystvakta eller lignende.
Etter min mening skulle de ikke fått hjelp av kystvakta i år og heller vært nødt til å ta konsekvensene av å ikke være godt nok forberedt. Kanskje de hadde lært.

Ingen kommentarer: