onsdag, februar 04, 2009

Jazzvorspiel 2009

Polarjazz 2009 er godt i gang og byens lokale musikkliv får vist seg fram på storscenen til Polarjazz. Her er noen bilder fra årets Jazzvorspiel.

Den flittige gjengen i Blåmyra Bluegrass dro i gang årets Jazzvorspiel som første band på scenen og de høstet stormene jubel fra et engasjert og "sugent" publikum.


Blåmyra ble fulgt av en "ny" Store Norske-kvintett med direktør Bjørn Arnestad på trekkspill. Bjørn kom forøvrig direkte fra Svea på snøscooter siden det ikke gikk fly i dag. Ellers består kvintetten av Arnfinn Elvertrø på bass, Arne Langeland på gitar, Lasse Stener Hansen på trommer og Sveinung Lystrup Thesen på vokal. De framførte egne versjoner av klassikerne "Fly me to the moon" og "Blue moon".


Imponerende klassisk gitarspill av Ivan Marchenko. Håper vi får høre mye mer til denne unge mannen i årene som kommer.


Simen Henriksen på tangenter og sang. Han var tydelig nervøs før han kom i gang, men det løsnet med en gang og dette var kjempeflott.


En svingende blåserekke bestående av Hans-Gunnar Skreslett, Atle Husby og Linda Pettersen spilte Joe Zawinuls "Mercy, Mercy, Mercy".


Susanne Hansen viste oss at vi har en spennende konsert i vente på lørdag. Sammen med Susanne er Elise Strømseng og Reidun Løkkebø.


Hele vorspielgjengen med et felles avslutningsnummer ...


... og det var så gøy at de like godt tok den en gang til.

Det er gøy å se at Polarjazz tar tak i det lokale musikkmiljøet og gir både unge og gamle musikere i Longyearbyen muligheten til å stå på en stor scene foran et stort publikum.

Dette var med sanne en kjempekveld og en super start på Polarjazz 2009 og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Ingen kommentarer: